For en kveld! Svigermor skulle ta inn hundene som hadde vært ute å luftet seg litt da Dipzi finner ut at hun skal stikke til skogs – Thea etter. Da Dipzi returnerte uten Thea, begynte vi å bli virkelig urolige. Liten valp alene i en mørk skog, mange minusgrader og mange farer er ikke noe man ønsker 😦  I allefall ikke i denne skogen hvor vi vet det er mange gauper. Vi har mistet en katt til en av de. Vi lette og ropte, men ikke et syn eller lyd av valpen. Jeg har ikke følt meg så liten og hjelpesløs siden jentungen forsvant for meg på et kjøpesenter. Grusom følelse. Så mye som kværner i hodet der man går. Henger hun fast? Har hun blitt påkjørt på veien? Har noe tatt henne? Er hun skadet? Fryser? Hva med Glomma elvenlike ved? Hadde hun vært voksen hadde jeg kanskje tatt det litt mer med ro for da har de litt mer vett i skallen, men når de er så små er det mye som er ulært.

Lars hadde hørt på ropene mine gjennom skogen at jeg ikke hadde det helt bra der jeg gikk. Det stemte. Hadde mest lyst til å gråte så redd som jeg var. Svigermor hadde det heller ikke godt stakkar. Skyldfølelse er ikke en hyggelig ting å kjenne på. Vi hadde folk på veiene med bil, fler i skogen og folk hjemme som rope og lette. Når jeg syntes det hadde gått for lang tid satte jeg nesen hjem til gården for å finne telefonnumeret til Norske Redningshunder. Jeg vet at de bruker slike tilfeller som trening og jeg måtte jo prøve noe. Status på Facebook var også noe jeg tenkte jeg skulle benytte for å få folk hit for å hjelpe. Jeg så for meg en natt i uvisshet og engstelse da svigermor går ut å roper mer. Så hører jeg «Der kommer hun!». Enorm lettelse!

Thea bykser inn i stua, full av isklumper og så våt stakkar. Hun hadde jo på dekkenet da så hun var i allefall tørr over ryggen. Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte 🙂 Hun drakk som en foss og gikk å la seg på varmekablene på kjøkknet og der ble hun 🙂 Hun har sovet siden.

Henger litt etter med oppdatering fra ukene som har vært:

På utstillinga ble vi 5/5 fordi dommeren mente jeg mått klippe og nappe Thea. Dette er jeg ikke enig i siden jeg har lært at ikke skal røre pelsen med saks og napping før de er mellom 7 og 9 mnd, men det er jo så. Jeg velger å vente å heller få dårlig premiering  valpeshow og forhåpentligvis tjene mer i lengden på dette. Gubben og ungene hang med også så det var jo kjempe koselig. Hadde en riktig fin dag hvor vi fikk handlet litt julegaver også spise vi på Egon 🙂

Kritikken:

«Wellboned, stiredy puppy, need more attention to coat and training, pleasing head»

Ellers så var Anders Hellgren kvelden en kveld jeg sent vil glemme! Den mannen er hundeverdenens stand-up komiker! Jeg lo så fælt at jeg var helt kjørt. Gunnar Eri har fortalt hva vi opplevde på en så fin måte at jeg legger ut link til der her: http://www.nphk.org/

Anders Hallgren sin tolkning av en hund som sier "Hva mener du??"

Dipzi skal inn å operere rundt øynene igjen neste uke. Håper det er siste runde nå altså  😦 Dette betyr at vi må utsette vg kurset litt, men sånn får det bare bli.