Nå er det riktignok fire uker til dagen han gikk bort i dag, men jeg får ikke skrevet innlegg på siden den dagen så jeg tar det nå til ære for en av verdens… om ikke VERDENS mest lojale hund gjennom tidene, Hachikõ.

En professor i Tokyo skaffet seg en Akita valp som fikk navnet Hachiko – Hachi som er nummeret 8 fordi han var nummer 8 i kullet og Kõ som betyr prins eller hertug. De to ble nært knyttet til hverandre og hver dag til nøyaktig samme klokkeslett satt Hatchiko utenfor togstasjonen og ventet på at professoren skulle komme hjem fra jobb. Da Hachiko var ett år, døde professoren av hjerneslag på jobben og kom aldri tilbake til hunden som satt å ventet så trofast på jernbanestasjonen. Hachi ble forsøkt omplassert, men stakk av hele tiden og dro hjem til huset han hadde delt med sin beste venn. Tilslutt innså han at professoren ikke kom til å returnere og dro til jernbane stasjonen å satte seg på samme plass til nøyaktig samme tid (da toget professoren brukte å ankomme stasjonen) HVER eneste dag og ble der til siste tog var ankommet stasjonen! Dette gjorde Hachiko hver dag de neste 9 årene før han ble funnet død i en gate i Tokyo 8 mars 1935. Det er blitt satt opp en statue av Hachiko på plassen han brukte å vente som en påminnelse om lojalitet (han deltok selv på avdukningen en april dag i 1934 🙂 ) Den 8 mars hvert år samles hundrevis av folk seg der for å ære ham og hans lojalitet mot sin venn.

Den sanne historien om han er verdenskjent og det er laget flere filmer og skrevet fler bøker om ham. Skal du se en sann film om lojalitet bør du se Hachiko – a dog’s story. Den er ikke 100% lojal til historien, men det legger de ikke sjul på heller – den er tilpasset nåtid og USA) Se film traileren i bånn av innlegget. Denne Anbefales!

 Jeg så denne med Dipzi, min store bamse hund, i armene og jeg kan love deg at den rører ved noe langt inne i hjertet ditt!

Hachikõ