I går og i dag har jeg vært «dagmamma» for Simon, min nye nevø hihi. Han og Thea har lekt og koset seg og når de blir trøtte labber de inn i grinden og legger seg i buret under trappa. Der ligger de å snorker omkapp 🙂 I dag kunne han visst ikke komme fort nok ut av bilen da han ble levert, å det er jo artig å høre da for da har han hatt det gøy her. Vi har også dristet oss på en liten skogtur og gikk over et jorde. De er så søte og rare der de småjogger side om side. Som svigerinnen min sa så ser de ut som en større hund der de går for de er så synkroniserte. De har også gått «spor» hehe. Jeg kastet maten deres utover verandaen (Jeg vet det høres slemt ut, men hunder elsker å få bruke nesen) og jeg bruker å gjøre det med hundene mine for at de skal få bruke og utvikle denne evnen. Nesene var konstant i bakken og de jobbet så fint. Halene gikk som to proppeller.

I går var vi på to timers teori kurs hos Din Beste Venn. Jeg har jo hørt mye av det som blir sagt der før, men det er like morsomt hver gang for Espen går så inn for oppgaven 🙂 Han kan engasjere folk å få de til å le og kjenne seg igjen i mange situasjoner vi havner i som valpe eiere… og voksne hundeeiere. Jeg er imponert over hvordan han klarer å få sagt det viktigste på så kort tid (ja, to timer er veldig kort i hundeteori for de som synes det er mye 🙂 ). Jeg forsto på de som var «nye» i dette at det var mye å ta inn å tygge på, men de var fornøyde da. I morgen er det tid for praksis i Ski. Jeg gleder meg! Er veldig uvant å måtte klippe hver godbit i fire hehe. Blir spennende å se hvordan Thea regaerer i kurssammenheng med så mange nye mennesker og hunder.

Ellers så ser det ut til at Dipzi begynner å bli seg selv igjen i denne løpetida hennes og vi jobbet med sitt og bli med forstyrrelser i går. Jeg tok ikke så mange minuttene trening, for det viktigste nå er at hun lykkes i oppgavene hun får og det kan være en utfordring om dagen når hormonene surrer.

Tips til aktivisering:

1) Kast en mat rasjon utover stua, plenen, verandaen eller hvor enn du måtte ønske og la vovven bruke nesa si for å finne de. Du får garantert en sliten hund som har hatt det gøy 🙂

2) Legg noen små godbiter i en plastikkflaske (0,5 er nok lettest for de aller minste) og vis hunden at det er godis i den. Da vil den bruke hodet på å finne ut av hvordan den skal få ut godbitene 🙂 Dessuten er dette en MYE rimeligere metode enn å kjøpe disse ballene med hull i til 400 kr 😉

En Cola flaske med godbiter i kan trimme en hundehjerne 🙂